Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren Eva Sollén

Vi är framme i del 8 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Eva Sollén och skriver bloggen People in the Street

Hej resebloggare, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning?


Jag har bloggat sedan mars 2011. Jag har alltid haft reseinriktning som jag har blandat med inlägg hemifrån Norrbotten . Jag startade bloggen när jag och min man Stefan (som jag träffade 2008) hade hunnit med några gemensamma resor och jag kände att jag ville göra något med alla bilder vi fotade när vi var ute och reste.Hur kom det sig att din blogg heter det den heter?


Den heter People in the Street därför att jag älskar att fotografera gatulivet och människorna i (främst) New York. En av våra favoritaktiviteter när vi reser är att bara sitta ner och titta på folk.

Lever du på din blogg eller vad jobbar du med till vardags?


Nej, jag lever inte på min blogg. Till vardags jobbar jag inom telekombranschen på ett av Sveriges största företag. Jag har jobbat där i 20 år och har i höst börjat ett nytt jobb i samma bolag efter att ha jobbat som Account Manager i drygt 10 år.

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa?


Både och. New York har varit ett ständigt återkommande resmål sedan 2008 och nu har även Kanada klivit upp som en stor och återkommande favorit. Jag har dock ambitionen att besöka minst ett nytt land eller ställe varje år.Tre ställen du gärna åker tillbaka till?


Kanada, New York och Lofoten.Tre ställen du helst inte åker tillbaka till?


Ingen speciell, möjligen Turkiet som jag troligen inte kommer att återvända till efter ett par resor dit på 1980-talet. Fast när vi har besökt en mysigt liten ort kring Medelhavet för sol och bad är jag oftast klar med det stället när vi åker hem. Inte för att det är ett tråkigt resmål utan att jag är nöjd med de upplevelser jag fått från den platsen och hellre väljer ett annat ställe nästa gång.

Strand eller pool?


Strand. Jag älskar havet och bjuds jag dessutom på en vacker solnedgång bortom horisonten eller bergen blir det ännu bättre.Solsemester eller storstad?


Det ena behöver inte utesluta det andra, som jag brukar säga! Kontrasten med storstadspulsen mot lugnet och småstadslivet i Norrbotten är helt underbar. Men faktiskt väljer jag allra helst ett resmål med storslagen natur, exempelvis: British Columbia i Kanada och Lofoten. Andra vackra resmål som jag besökt ett flertal gånger ä r Österrike, El Chorro i Spanien, Storbritanniens landsbygd och Sydfrankrike. Så mäktiga platser!Ryggsäck eller resväska?


Förr uteslutande ryggsäck, men nu resväska. Mina tidiga resor var mer av typen tågluffande eller klätter- och mountainbikeresor och då passade det bättre med ryggsäck.Hotell eller B&B?


Vi hyr gärna en lägenhet via AirBnB och har även hyrt via Blocket. Oftast blir det dock hotell men då vill vi helst ha en liten kokvrå eller åtminstone ett kylskåp på rummet.

Växla pengar eller ta ut på plats?


Har alltid med kontanter i landets valuta, men betalar oftast med kort.


Lyxrestaurang eller gatumat?


Visst är det trevligt med lyxrestaurang någon gång, men det blir inte så ofta. Mat är en del av upplevelsen under en resa men det behöver inte vara dyr mat för att vi ska uppskatta det.

Flyg eller tåg?


Så kort restid som möjligt så jag väljer flyg. Det tar nog lång tid att resa utomlands från Norrbotten.


Paketresa eller fixa själv?


Absolut helst fixa själv!


Bästa Världsdel?


Jag har blivit stormförälskad i den vackra naturen i British Columbia i Kanada, så det får bli Nordamerika. Jag vill gärna upptäcka mer av den vackra och storslagna naturen där. Att sedan New York ingår i samma världsdel är bara ett plus.


Tre ord som kännetecknar ditt resande?


Upplevelser, människor och foto.

Bästa bokningssajt?


Har ingen direkt favorit utan väljer några av de stora när jag ska jämföra priser men bokar ofta direkt hos flygbolaget. När vi har rest till Kanada har jag sett fördelen att boka via en resebyrå för att kunna ha en person att vända mig till om det skulle strula. Med sju starter och landningar under en resa är det skönt att veta att jag kan vända mig direkt till en specifik person vid eventuellt behov.


Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos?


Annas New York my Bite of the Big Apple har varit en fin inspirationskälla inför mina New York-resor. Dessutom har jag och Anna blivit nära vänner via vårt gemensamma New York-intresse.

Katta som har Kattas betraktelser träffar jag några gånger i månaden och jag är alltid fylld med ny inspiration efter våra möten.

Helena och Peter på FREEDOMtravel för deras energi och vilja att dela med sig av sina erfarenheter i bloggvärlden.

8 kommentarer:

 1. Vilka fantastiskt fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att läsa och att lära känna dig ännu lite mer! Vi tänker ju lika (som bekant) kring så mycket. Men Kanada och Lofoten är oupptäckta resmål för min del. Dina berättelser och bilder gör mig så klart sugen på att åka dit!

  Tack så mycket för att du nämner mig som inspirationskälla! Det gör mig så glad och du vet att det är ömsesidigt. :)

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Anna! Vad roligt att mina berättelser och bilder gör dig nyfiken på Kanada och Lofoten. Det är två mycket vackra resmål varav vissa delar verkligen tar andan ur en och jag kan verkligen rekommendera båda. Mäktiga ställen på många sätt.

  Ha en riktigt fin kväll.


  SvaraRadera
 4. Jätteroligt att läsa duktiga vän!

  SvaraRadera