Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren Anna Ström Åhlén

Vi är framme i del 7 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Anna Ström Åhlén och skriver New York bloggen New York – My Bite of the Big Apple och resebloggen Travel on a cloud.

Hej resebloggare, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning?

Jag började blogga år 2008 och har startat flera bloggar genom åren, inom allt från språkråd med humor till kåserier och nostalgi. Bland mina nuvarande bloggar finns två som handlar om resor: New York-bloggen från 2011 och min allmänna reseblogg från 2015.


Hur kom det sig att dina bloggar heter det de heter?

”New York – My Bite of the Big Apple” var ett namn som bara dök upp. Jag ville skriva av mig om min (lätt nördiga?) passion för staden och min ständiga längtan tillbaka. Samtidigt ville jag dela med mig av egna tips, alltså ”mina bitar av det stora äpplet”.

”Travel on a Cloud” fick jag klura lite mer på. Men när jag väl kom på det kändes det klockrent. Bloggens motto är nämligen: ”Ingen resa är för liten, ingen dröm är för stor.” Det är bara att sväva bort på ett moln – oavsett om det är i ett flygplan eller i tanken.


Lever du på dina bloggar eller vad jobbar du med till vardags?

Nej, jag lever på mitt eget företag, som copywriter, språkvårdare och kommunikatör. Drömjobbet! Men vem vet vad som händer framöver?

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa?

Jag väljer gärna nya resmål men återvänder också till vissa favoriter. Eftersom jag inte samlar på länder har jag inga problem med det. Det är ett privilegium att kunna göra både och!

Tre ställen du gärna åker tillbaka till?

New York (surprise?), favoritön Kefalonia i Grekland och Stora Karlsö utanför Gotland. Jag verkar visst gilla öar.


Tre ställen du helst inte åker tillbaka till?

Ett par orter på Cypern och i Montenegro som kändes överexploaterade. Jag har också undvikit Turkiet sedan jag åkte på magbakterier där för 20 år sedan.

Strand eller pool?

Strand, alla gånger.
Solsemester eller storstad?

Måste man välja? Visst har jag en förkärlek för storstäder men jag behöver också motpolen: naturens lugn. Men att bara ligga och pressa på stranden ligger inte för mig. Helst vill jag ha en kombination av allt. 

Ryggsäck eller resväska?

Resväska eftersom det numera finns så smidiga varianter i alla storlekar. Hur orkade man förr när de inte ens hade hjul? Men en liten ryggsäck för dagsturer får alltid följa med.
Hotell eller B&B?

Oftast blir det hotell men jag bor även gärna på B&B. Speciella ställen med personlig service vinner lätt över opersonliga komplex. Viktigast är att sängen är skön (sa hon som en gång i tiden till och med kunde sova på ett stationsgolv).
Växla pengar eller ta ut på plats?

Jag har alltid med mig en liten del av reskassan i kontanter. Men nästan alltid lyckas jag ha cash med mig hem. Just nu har jag en sån samling att jag nog kunde öppna eget växlingskontor, haha.

Lyxrestaurang eller gatumat?

Om jag måste välja så blir det lyxrestaurang. Men allra helst mittemellan. Eftersom jag inte rest i Asien (ännu) har jag inte heller så stor erfarenhet av gatumat.
Flyg eller tåg?

Oftast flyg, men det beror förstås på vart jag ska. En kortare tågresa kan vara ett riktigt bra sätt att uppleva landet man reser igenom.

Paketresa eller fixa själv?

Jag fixar alltid själv. Det är ju lite av en sport att jämföra alternativ och priser. Samtidigt är det en del av nöjet att drömma sig bort. Men ibland kan det kännas som om utbudet är alldeles för stort. Ett sant lyxproblem!
Bästa världsdel?

Eftersom jag inte varit i alla världsdelar får jag välja ”bästa världsdel hittills” och då är svaret lätt: Europa. Tänk vilken mångfald av upplevelser och miljöer det finns här. Allt från snötäckta berg till
paradisstränder och anrika städer. För att inte tala om all frestande mat. 
Tre ord som kännetecknar ditt resande?

Jag brukar tala om tre M: maten, människorna och miljön. Att äta gott är en oerhört viktig del av resan för mig. Jag kan till och med göra listor för olika stadsdelar, så jag vet vart jag ska gå när hungern sätter in. För varje land jag besöker lär jag mig också nya ord för ”glutenfritt”, en liten sport i sig. Möten med människor ”gör” också en stor del av resan och ger (i många fall) vänner för livet.

Bästa bokningssajt?

För hotell använder jag oftast Booking.com och som sökmotor Momondo, där det varierar vilken sajt jag sedan bokar från. Men oftast bokar jag flyget direkt hos flygbolaget.
Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos?
Fantasy Dining inspirerar mig både i mitt mat- och inredningsintresse, eftersom bloggen
handlar om temarestauranger. 
People in the Street inspirerar genom sina fantastiska foton och vår gemensamma passion för New York. 
Hos FREEDOMtravel blir jag inspirerad av bloggägarnas stora drivkraft och aptit på livet.

16 kommentarer:

 1. Vad roligt att få veta lite mer om personen bakom bloggen (bloggarna) New York – My Bite of the Big Apple som jag hittade till för ett tag sedan gillar jag verkligen. Nu ska jag ta och spana in Travel on a cloud också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Elin! Vad roligt att du börjat läsa min New York-blogg och gillar den, likaså att du även blev nyfiken på Travel on a Cloud. Välkommen! Självklart ska jag spana in din blogg också. :)

   Radera
 2. Kul att få veta lite mer om människan bakom bloggen. Följer redan bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Lena! Det gläder mig att vi följer varandra.

   Radera
 3. Väldigt roligt att läsa denna intervju och även om jag följer båda dina bloggar så fick jag veta lite mer.
  Vad gäller Turkiet så vore det nog bra med fortsatt bojkott där med tanke på den nya "sexlagen" där. Jag åker inte dit, var i och för sig länge sedan jag var där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag är så glad över att du läser mina bloggar och att du uppskattade intervjun.

   Angående Turkiet så kommer inte jag heller att åka tillbaka. Har strukit den meningen i intervjun. Helt fruktansvärt med den där lagen!

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa min vän! Roligt att jag är en av dina inspiratörer, precis som du är en av mina.

  Kram
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sent omsider: Varmt tack, min vän! Underbart att vi inspirerar varandra.

   Kram

   Radera
 6. Svar
  1. Ping! Svenska Resesbloggar: spam att ta bort!

   Radera
 7. I am Very Interested in The Articles That You Post

  SvaraRadera