Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren På Vift

Vi är framme i del 6 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Cathinka Ingman som skriver bloggen På Vift.

Hej resebloggare, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning?


Jag har haft bloggen en par år men bloggat lite mer målinriktat sedan i våras. Inriktningen har alltid varit resor. Lika stort som reseintresset är fotointresset så ett och annat fotoinlägg smyger sig dock också in.


Hur kom det sig att din blogg heter det den heter?

Oj det har jag faktiskt ingen aning om. Jag har mitt namn som domännamn och det kändes lite stelt att arbeta med. Just På vift var nog bara något som dök upp.

Lever du på din blogg eller vad jobbar du med till vardags?

Nä jag har inte tjänat en krona på bloggen och det är inte heller syftet. Bloggen har jag som hobby och avkoppling. Men en och annan bloggresa skulle jag gärna åka på! Till vardags är jag ekonomichef på ett arkitektkontor i Stockholm.

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa?

Jag har som mål att alltid åka till åtminstone ett nytt land om året. Det finns så otroligt många länder kvar att besöka. Men jag tycker även väldigt mycket om att åka tillbaka till ställen jag varit på eftersom det ger en helt annan upplevelse andra gången. Dessutom beror det lite på syftet med resan. Om det är att resa (ny destination), vila (spelar ingen roll så länge det är varmt & skönt) eller umgås med vänner (god mat och trevligt boende).


Tre ställen du gärna åker tillbaka till?

Det är så många ställen jag vill tillbaka till! Men om jag gör det lite lätt för mig säger jag Afrika eftersom det inte finns ett land jag besök där som jag inte vill tillbaka till minst en gång. Sedan åker jag alltid gärna till London där vi bodde några år när barnen var små så nostalgifaktorn är hög varje gång jag kommer dit. En annan stad jag hoppas få återvända till är Damascus. Det var en fantastisk stad före kriget.Tre ställen du helst inte åker tillbaka till?

Kan faktiskt inte komma på något som jag absolut inte vill tillbaka till. Sedan finns det några ställen jag skulle undvika just nu men det beror på det politiska läget inte destinationen som sådan.

Strand eller pool?

Strand men det får gärna finnas pool på hotellet som ligger på stranden.Solsemester eller storstad?

Om jag måste välja, solsemester men helst både och.

Ryggsäck eller resväska?

Jag har precis köpt bästa väskan! En rullväska som även funkar som ryggsäck när det behövs. Så nöjd.

Hotell eller B&B?

Små personliga boutiquehotell är vad jag gillar allra mest. Lägger ner oerhört mycket tid för att hitta bra boenden när vi ska ut och resa.

Växla pengar eller ta ut på plats?

Betalar nästan allt med kort. Brukar dock alltid se till att ha en liten nödkassa med mig resten tar jag ut vid behov på plats.

Lyxrestaurang eller gatumat?

Både och.

Flyg eller tåg?

Flyg.


Paketresa eller fixa själv?

Fixa själv men vid kluriga destinationer eller resor med många stopp tar jag gärna hjälp från lokala agenter som kan hjälpa till att förverkliga alla mina önskningar. Vi reser ofta vid högsäsong så vill ha så mycket som möjligt fixat innan avresa.

Bästa världsdel?

Afrika!

Tre ord som kännetecknar ditt resande?

Upptäckarlust, äventyrslusta och variation.Bästa bokningssajt?

Jag använder sällan bokningssajter. Eftersom jag tidigare har jobbat i resebranschen några år så hjälper en före detta kollega mig med bokningar av flygbiljetter. Hotellen bokar jag nästan alltid direkt med hotellet. Om det är destinationer där det är svårt att få kontakt/respons, som Burma, så tar jag hjälp av lokal agent.

Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos? 

Jag följer familjen Marken, familjpaaventyr.se eftersom de just nu genomför min absoluta drömresa. De ska köra bil genom hela Afrika, från norr till söder.
bortugal.se är en annan favorit eftersom Åsa skriver så otroligt bra och underhållande dessutom drömmer jag om en framtida flytt till Portugal.
4000mil.se är en annan favorit eftersom de gillar samma typ av destinationer som jag gör även om de reser i ett betydligt högre tempo.

6 kommentarer:

  1. På vift...vilket bra namn på en reseblogg! Fina bilder. Afrika är också för mig en kontinent jag ständigt vill återkomma till, man blir aldrig besviken :)

    SvaraRadera
  2. We find lots of learning after reading this very useful article .

    SvaraRadera
  3. Yes, typically, free slots are legal, yet some international locations require you to be of legal age to interact with them. Usually, the free slots appearing on web sites can be operated by any user. 로스트아크 As for paid slots - you'll positively must be of legal age to play them.

    SvaraRadera