Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren Fantasy Dining

Vi är framme i del 5 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Maria Johansson som skriver bloggen fantasydining 

Hej resebloggar, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning? 

Fantasydining.com har funnits sedan 2011 och har alltid haft fokus på temarestauranger och resor.Hur kom det sig att din blogg heter det den heter?

Namnet kom till mig som en blixt från klar himmel. Det var så bloggen skulle heta bara. Jag kom nog på det i samma stund som jag bestämde mig för att starta bloggen.

Lever du på din blogg eller vad jobbar du med till vardags? 

Tyvärr kan jag inte leva på min blogg i dagsläget men det är absolut en av mina största drömmar att kunna göra det en dag. Till vardags jobbar jag dock med båda mina stora intressen - kombinationen resor och mat då jag jobbar i köket som kock på en passagerarfärja mellan Sverige och Danmark.

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa? 

Jag vill helst besöka minst två nya resmål varje år men har inget emot att åka tillbaka till mina favoritstäder.Tre ställen du gärna åker tillbaka till? 

Favoritstäderna Tokyo och New York kommer jag alltid resa tillbaka till då och då. Belgrad är också en ny favorit som jag gärna reser tillbaka till fler gånger.Tre ställen du helst inte åker tillbaka till? 

Vissa charterresor jag gjorde i början av mitt resande liv är jag inte så sugen på att göra igen.Strand eller pool? 

Pool

Solsemester eller storstad? 

Storstad, jag är en "city-tjej" och är oftast för rastlös för att ligga på stranden.

Ryggsäck eller resväska? 

Både och faktiskt det beror ju på resa men oftast resväska.Hotell eller B&B? 

Det beror också lite på typen av resa. Men jag får nog svara hotell på den.

Växla pengar eller ta ut på plats? 

Växla pengar innan tycker jag är smidigast.

Lyxrestaurang eller gatumat? 

Jag älskar gatumat men älskar förmodligen lyxrestauranger lite mer.Flyg eller tåg?

Flyg

Paketresa eller fixa själv? 

Jag vill fixa själv, det är ju en del av tjusningen med att resa.

Bästa världsdel? 

Asien ligger mig varmt om hjärtat.

Tre ord som kännetecknar ditt resande? 

Temarestauranger, annorlunda upplevelser och lite galenskap.Bästa bokningssajt? 

 Travellink

 Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos? 

Jag hämtar inspiration från favoritbloggarna discoveringtheplanet.com, 29grader.se och newyorkmybite.com

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra att du också gillar Belgrad. Det kom som en komplett överraskning för mig hur livlig och vänlig den staden är. Dit återvänder jag gärna!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att få veta mer om dig, Maria! Vi har mycket gemensamt. :) Men Asien är fortfarande outforskat för min del, så jag får botanisera bland dina inlägg igen när det blir dags att åka dit. Tokyo står ju bland annat på min bucket list! Att du har fokus på restauranger är underbart, eftersom maten är en sådan viktig del av en resa även för mig.

  Tusen tack för att du nämner min New York-blogg som en favorit och inspirationskälla. Tack detsamma får jag säga om din blogg! :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder!

  https://www.youtube.com/watch?v=97DmsSl8enI

  SvaraRadera