Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren Traveler's Edition - dryden.se

Och nu är vi framme i del 3 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Daniel Rydén som skriver bloggen Traveler´s Edition på dryden.se

Hej resebloggare, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning? 

Hej! I mars 2006 drog jag ut det första inlägget i bloggform, så jag firade tio år för inte så länge sedan, yey! Annars har jag ju haft hemsidor i olika former sedan 1996. Reseinriktning blev det på riktigt för tre-fyra år sedan ungefär, det var då jag började återuppta resandet efter några års dvala med varierande ekonomi och sånt.

Hur kom det sig att din blogg heter det den heter? 

Det var för ett par år sedan som jag ville ha ett mer "resigt" namn istället för "dryden.se - Helt äkta" så då blev det Traveler's Edition. Jag försöker ändå följa helt äkta-temat även nu. Det är det jag vill förmedla. Ärliga och äkta känslor från mina upplevelser. Om saker är bra så skriver jag om dem. Om saker inte är bra så skriver jag om dem också, även om det krossar mångas reseideal av rosa fluff och en flaska cava i skymningen.

Lever du på din blogg eller vad jobbar du med till vardags?

Jag lever inte på bloggen även om den genererar lite kaffepengar med ojämna mellanrum. Till vardags jobbar jag med e-learning och att utveckla distans- och webbutbildningar. Det har jag gjort i drygt fyra år och jag trivs ypperligt!

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa? 

Jag försöker tänka nytt även om vissa återkommer. Typ, Manchester. Inte så konstigt om man vet vilket fotbollslag som är närmast hjärtat.  Tre ställen du gärna åker tillbaka till? 

Tja, Manchester då så klart. Kebnekaise vill jag gärna göra om, plus att jag absolut måste tillbaka till Whistler i Kanada och gå bananas på naturupplevelser. Det stället gick rakt in i hjärtat i våras! 
Tre ställen du helst inte åker tillbaka till? 

Jag la förvisso bara tre dagar på Los Angeles men någon större tillbakalängtan har jag faktiskt inte. Kiev är jag också klar med och det där med Teneriffa kan också kvitta känner jag. 

Strand eller pool? 

Strand. Alla dagar. 

Solsemester eller storstad? 

Storstad! Älskar pulsen i stora metropoler och den totala kontrasten mot hur jag lever i Östersund. Det är lika skönt att göra entré i en storstad som det är att komma hem därifrån.  Ryggsäck eller resväska? 

Ryggsäck. Allt på samma ställe och så får man tänka till lite kring packningen. Senaste resan hade jag resväska och jag kom hem med sju plagg jag inte använt. Slöseriet! 

Hotell eller B&B? 

Egentligen kvittar det nog faktiskt men oftast blir det hotell. Väntar också fortfarande på att jag ska våga mig på AirBnb... 

Växla pengar eller ta ut på plats? 

Jag brukar växla pengar innan resan men det slutar ändå med att jag oftast använder kort väl på plats. 

Lyxrestaurang eller gatumat? 

Gatumat. Jag är ingen matresenär direkt, det är min sambo som får oss in på intressanta matställen. 

Flyg eller tåg? 

Ge mig en tyst förstaklasskupé på tåget så är det ett givet val. Riktigt så enkelt är det ju dock inte så jag får nog ändå säga flyg tillslut. Dessutom gillar jag att flyga, så väl till resmål som i mindre flygplan över Jämtland.  Paketresa eller fixa själv? 

Fixa själv. Research är ju en del av grejen med att resa, man lär sig otroligt mycket den vägen. Så, varje gång jag ser ett paket som verkar rimligt så tänker jag direkt att det måste kunna gå att fixa till bättre pris. Men visst, om någon slänger en färdig golfresa i fejset på mig så är jag inte den som är den. 

Bästa världsdel? 

Europa är den världsdel som jag har utforskat mest och som faktiskt har allt det som en kan tänkas behöva, både vad gäller klimat, kultur och upplevelser. 

Tre ord som kännetecknar ditt resande? 

Upplevelse, budget och nyfikenhet. 

Bästa bokningssajt? 

Mestadels Hotels.com när det kommer till boende, även om Tripadvisor är till stor hjälp. Flygresorna hittar jag oftast hos Momondo eller Flygresor.se men det är väldigt sällan jag faktiskt bokar via dessa sajter. Jag brukar ofta landa hos flygbolagen själva och det är skönt att slippa mellanhänder. 

Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos? 

Helena på OhDarling fångar mig verkligen med bra variation av text och bild. 
Jennifer på jennifersandstrom.se skriver på ett ärligt och personligt sätt, jag gillar den stilen även om det just nu kanske inte är så mycket resor så sett. 
Äntligen Vilse också så klart. Bilderna. Alltså. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar