Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Möt resebloggaren - Come Fly with Me

Och nu är vi framme i del 2 i vår intervjuserie Möt resebloggaren. En gång i veckan presenteras en utav våra registrerade resebloggare här, så vi får känna personen bakom bloggen lite bättre. På tur står Towe Ahlin som skriver bloggen Come Fly with Me.

Hej resebloggar, hur länge har du bloggat och har du alltid haft reseinriktning?
Jag har bloggat sedan slutet av 2006 då jag sa upp mitt jobb och lägenhet och flyttade till Thailand. Då var det mer en resedagbok, runt 2010 gick den över lite mer mot mammablogg men sedan några år är det mest reserelaterat.Hur kom det sig att din blogg heter det den heter?
Länge hette min blogg Towis men jag gillade aldrig det namnet, tog det mest för att Towe var upptaget. Nu heter den Come Fly with Me för att den ska ge en hint om det handlar om resande och så älskar jag låten med Frank Sinatra.

Lever du på din blogg eller vad jobbar du med till vardags?
Jag lever inte på min blogg utan jobbar som webbredaktör här i Stockholm.

Väljer du oftast helt nya resmål eller återkommer vissa?
Jag väljer gärna nya ställen men återkommer till vissa. Thailand återkommer ofta då det fortfarande känns som hemma och vi har vänner kvar i landet.Tre ställen du gärna åker tillbaka till?
Slovenien för jag blev inte riktigt klar med det landet. Rom, jag blev helt förälskad i stan. Kyoto, en sagostad mitt i Japan. 

Tre ställen du helst inte åker tillbaka till?
Jag har varit i Paris två gånger och staden har aldrig fångat mitt hjärta. Fint såklart men överskattat, svårt att hitta god mat och dyrt. Helsingfors tycker jag inte levererade och Phuket känns inte heller som ett ställe jag behöver åka tillbaka till.

Strand eller pool?
Bo och njuta av havsutsikt men bada gör jag gärna i pool. 

Solsemester eller storstad?
Både och. Solsemester med familjen, storstad utan barn.Ryggsäck eller resväska?
Alltid resväska. Avskyr att packa ryggsäck, jag behöver alltid något som ligger längst ned och allt blir skrynkligt.

Hotell eller B&B?
Älskar hotell. Små botiquehotell med få rum, bra frukost och lyxkänsla är det allra bästa.


Växla pengar eller ta ut på plats?
Oftast tar jag ut i bankomat på flygplatsen där jag landar men vet jag att det kan vara svårt med uttagsautomater växlar jag ibland på Arlanda.

Lyxrestaurang eller gatumat?
Gatumat. Gärna lyxrestaurang också såklart men inget jag prioriterat att lägga mina pengar på.

Flyg eller tåg?
Gillar att åka tåg men ibland är tid pengar och flyg prioriteras.


Paketresa eller fixa själv?
Älskar att fixa själv.

Bästa Världsdel?
Asien!

Tre ord som kännetecknar ditt resande?
 Varierande, avkopplande och förhoppningsvis inspirerande.


Bästa bokningssajt?
Skyscanner för att hitta bra flygpriser och tider.

Tre resebloggar du själv hittar inspiration hos?
 Livet från den ljusa sidan, Resfredag och 4000 mil.

2 kommentarer: