Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Veckans spaning - hur resebloggare tänker kring terror


Det har smällt. Igen. Den här gången på en flygplats och i en tunnelbana. Första tanken: ska vi sluta resa? Andra tanken: nej, vi ska resa mer. Men en dag som denna så förstår jag att folk vill hålla sig hemma med en kopp te och det är helt rätt. Men imorgon eller nästa vecka, då måste vi ut igen. 
Raderna  kommer från 155cm:s inlägg terrorister får inte styra oss, med anledning av terrordåden i Bryssel förra veckan. Det väcker känslor när terrorn kommer närmare och många resebloggare har resminnen, vänner och erfarenheter från både Bryssel och Paris. På samma sätt som efter en flygolycka uppstår frågan "kan vi blogga om paradisstränder nu?" och svaret bland svenska resebloggare blir alltlid detsamma. Kanske inte just idag, men snart så. Och vi vill, kan, ska och bör fortsätta resa. Och att reseblogga handlar inte om att bara skriva om klyschor och fota soliga stränder och sevärdheter, det handlar om att upptäcka världen och dela med sig av det.

Lisa och Annika spelade in ett extrainsatt poddavsnitt om att resa när världen skrämmer, och sköt en vecka på sitt poddavsnitt om weekendresor. Johnny Bajdzjan tycker att Bryssel förblir en underbar stad och bestämde sig för att göra ett fotoinlägg för att väga upp lite mot alla bilder på ett sargat Bryssel som kablades ut.

Charlotta som egentligen bloggar bara brittiskt skriver om den stad hon lärde känna under sina fem år i Bryssel och Jeanette Sefflin minns dagen när bomben small i Oslo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar