Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Semesterrapporten 2015

I veckan presenterade Ving sin semesterrapport för 2015. Ni kanske minns när vi skrev om Semesterrapporten 2014? I år ser det lite annorlunda ut. Ta en titt här nedan.

(Semesterrapporten bygger på både interna och externa undersökningar. För att ge ytterligare tyngd åt rapporten kallade Ving dessutom till ett Advisory Board, där en samling människor inom olika branscher och områden fick diskutera olika aspekter av resande och semester.)

1. Resor med likasinnade 

Vi människor har alltid funnit trygghet i att tillhöra en grupp, därför söker vi oss gärna till likasinnade – även när vi reser. Resandet blir allt mer nischat och för researrangörerna innebär det stora krav att erbjuda rätt sorts resor för att kunna attrahera olika typer av kunder som har olika behov och önskemål.

2. Träning och upplevelser i symbios 

Semesterresandet har gått allt mer från ”vart vill du resa?” till ”vad vill du göra?”. Under semestern vill vi uppleva något utöver det vanliga, vi vill inte längre bara se och betrakta. Vi söker en symbios där upplevelser och fysisk aktivitet går hand i hand. Vi vill tillbaka till det naturliga – och de som tränar upplever gärna resmålet genom att träna i naturen.

3. Från ”tourist” till ”localist” 

När vi reser vill vi ta del av det lokala. Vi vill upptäcka kulturen, maten och landet vi besöker för att få en mer genuin lokal upplevelse, men också för att ha en häftig och spännande historia att berätta när vi kommer hem. Därför blir aktiviteter med lokal förankring som t ex cykelsightseeing och matvandringar i storstäder allt mer populära.

4. Lättillgänglig träning som inspirerar 

Majoriten av svenskarna reser inte iväg på en renodlad träningsresa. En stor grupp passar dock på att träna under semestern, när vardagens krav och måsten lyser med sin frånvaro, och tiden finns. Vi vill vara spontana och själva välja hur vi vill träna och vad vi vill vara med på, lite som en Hop-on Hop-off-buss.

5. Njutningspoäng utan pekpinnar 

Allt fler vill träna på semestern, men det viktigaste skälet att åka på semester är fortfarande att koppla av. Det låter kanske paradoxalt, men genom att träna samlar vi på oss de njutningspoäng vi behöver för att sedan kunna koppla av i solstolen. Målet är att våra kunder ska hitta sitt sätt att röra på sig – på sina villkor.

Vad säger ni? Gäller dessa trender även ditt sätt att resa? Är aktiv semester viktigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar