Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Vings semesterrapport 2014


Häromdagen besökte vi Vings huvudkontor; det vankades pressfrukost och presentation av årets semesterrapport. Magnus Wikner, koncernchef för Thomas Cook Northern Europe, höll i morgonens föreläsning med underrubriken 3 spaningar om valfrihet.

Vilka var då de tre spaningarna?

1. Vi älskar valfrihet men vill ha hjälp att välja rätt.
Vi väljer ju allt idag; från yoghurt, till förskola, aktiesparande, elbolag och hemtjänst - så klart vi också vill kunna välja våra resor. Men i samma takt som valen ökar så ökar ju också risken för att välja fel. Därför vill vi gärna ha någon annan som vägleder oss, tipsar och hjälper oss sortera; gärna någon vi känner eller känner samhörighet med. (Hej resebloggare!)

2. Fler valmöjligheter skapar större reslust. 
Ju fler val, ju mer inspiration ökar lusten att resa. Men det roliga är att de flesta ändå är vanemännsikor och går tillbaka till det man brukar välja. Du tittar på bilder från Maldiverna, Sri Lanka och Västindien men när man väl beställer blir det Gran Canarria för sjunde gången.

3. Min resa visar vem jag är. 
Resor är i dagsläget status- och identitetsskapande. Resmålet är inte längre så viktigt som vad du faktiskt gör på din semester. Yoga, surfa, matlagning - ja bara du har något att berätta när du kommer hem.


Vi pratade också mycket om internet och att reseförsäljningen ökar markant från mobiler och paddor medans vanliga datorer dalar. Vingkontoren och samtalen till kundtjänst blir färre och färre, resebroschyrer ersätts av appar och Sunwing hotellen har nu wifi överallt och speciella guider som lotsar dig rätt bland appar och sociala medier.

Hur länge tror ni det dröjer innan hotell marknadsför sig utan wifi och mobilfri zon?

Och trenderna då inför 2014?
Grekland. Karibien. Koncepthotell. Kryssningar. Inte var men vad. Kombinationsresor. Träning på semestern.

Du kan ta del av hela Semesterrapporten från Ving här. 

Så vad säger ni, håller ni med?! Är ni vanepersoner? Är wifi viktigt? Är upplevelser viktigare än var du befinner dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar