Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Skyscanner pratar om framtidens resor

Skyscanner bjöd in till pressfrukost för att presentera sin rapport The future of travel 2024. Massor av resebloggare var där och det var härligt att träffa sina "kollegor". Resfredag, Freedomtravel, Livet från den ljusa sidan, Come fly with me, Rosita Reser, Ladies abroad och Fantasiresor var på plats. Kanske även fler som vi missade?!

Skyscanner bjöd på frukost med rymdmuffins och frystorkad glass medan de pratade om framtidens resande. Så hur ser framtiden ut?

Flygplatsen: Tänk simbassäng, massage, vattenfall, biosalong, shopping etc. Inga pass utan datakort. Checka in på Starbucks eller McDonalds.Digitala bagagelappar där du kan följa din väska.

I flygplanet: Individanpassad stol, inbyggt underhållningssystem i 3D där du kan prata med vänner på Skype tex. I kabinen finns olika zoner där du kan spela spel med andra resenärer, jobba och koppla av.

Rymdresor: Jorå 2024 kan du nog boka en resa i jordens inre omloppsbana iallafall.

Heta resmål: Nordkorea. Iran. Afghanistan. Botswana. Libanon blir det nya Dubai. Kort sagt - där ingen annan varit och till de ställen som det är svårt att ta sig till.

Hotellrum: Individanpassade. Du anpassar säng, temperatur, tryck i dusch, färg i badkar efter din perosn. Allt sker digitalt. Interaktiva väggar så du kan skapa din egen fotovägg. Heta hotellanläggningar har rum under vattnet.

Andra trender: Bo hemma hos folk. Middagsklubb på resmålet. Skräddarsy reseupplevelsen. All data du lämnar efter dig tas till vara av reseindustrin till nästa resa.

Och trender som Skyscanner kan se hos svenskar idag är att vi reser mycket. Spanien och England ligger i topp över bokade resor, Turkiet klättrar och Thailand tappar. Brasilien och Indonesien ökar mest. Billigaste resorna går till Polen.

Ja vad säger ni? Nog håller vi väl med om att alla vill resa dit ingen annan varit och gärna skriva om det på facebook? Men det här med individuellt färg i badkaret och och att vi vill bo under vattnet vet jag inte om jag kan hålla med om? Men vem vet - om 20 år kanske vi sitter där på vårt individanpassade rum under vattnet och bloggar istället?!

Men det är svårt att veta vem man ska tro på - Slow Travel är ju också något som kommer stort. Att vi ska upptäcka saker under resans gång, att tex tåget ska vara en del av själva resan och att vi inte då ska prata med kompisar, spela spel och få massage samtidigt?!

2 kommentarer:

  1. Intressant! Ser även fram emot ökat miljö-och hållbarhetstänk i branschen. Tror det kommer att bli ett starkt kort i konkurrensen, om jag får gissa...

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Tack för en intressant artikel. Jag tror det kommer att hända mycket, inte bara hur resan går till utan även om vad om är lyx. Den här bloggen är värd att läsa: http://www.thinkingoftravel.com/future-luxury-travel-redefined/

    SvaraRadera