Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Hur resebloggare fördriver tiden på flygplatser


Flera timmar på en flygplats innan nästa flight går? Många är vi som spenderat otaliga timmar flygplatser runtom i världen. Äta? "people watching"? Läsa?
Resebloggare är ju i princip per definition reseälskare och ofta innebär det både många och långa resor. Flygplatser, tågstationer och andra resecentran är stora knutpunkter med ofta otrolig service. Så vad göra om du blir sittandes? Vi har frågat några svenska resebloggare vad deras favorittidsfördriv är och om de har någon riktig favoritsysselsättning någonstans i världen. 

Susanna på Another far country: Om jag är trött brukar jag lägga mig ner och försöka sova, men lyckas nästan aldrig. Om kan är på en flygplats någonstans i Kina är det sedan fantastiskt roligt att tjuvkika på kineserna omkring som tar sig en titt på "den sovande utlänningen". De verkar aldrig tröttna på att titta och prata om mig... Och de har såklart ingen aning om att jag kan förstår vad de säger.

Daniel på dryden.se: På flygplatserna brukar jag försöka se om det finns någonstans att flightspot:a på. På vissa går det bra, andra mindre bra. På vissa är det spännande (LAX), på andra inte (Östersund...). Jag brukar även spana spännande resmål på avgångstavlorna och iakta människorna som rör sig till och från de olika gaterna. Var är de på väg? Vem väntar på dem på nästa ställe? Varför är de här? Varför ska de dit? Det finns en del att fundera på. När jag tröttnar så åker mobilen fram och så går resten av väntetiden åt till att registrera sig på flygplatsens obskyra "gratis" wifi med en registreringsprocess värre än något annat.  

Rosita på Rosita reserSom mamma är det utan barn med en lyx att läsa en bra bok, bläddra i glossiga magasin, skriva en bloggtext på iPad, unna sig ett glas vin eller något sött på Starbucks. Om du reser med barn, så kräver det lite (mycket) mer för att fördriva tiden.

Handbagage, det är en annan konst. Har du bra tips? Mejla oss på svenskaresebloggar@gmail.com så samlar vi era tips och länkar i ett handbagageinlägg. 

4 kommentarer:

 1. När det finns wifi är det ju lätt att fördriva tiden, men jag kan hålla med om att det ibland är alltför krångliga registreringsprocesser...

  SvaraRadera
 2. Ett hett tips är sudoku. Böcker kan vara svårt då du hela tiden måste springa till tavlan för att kolla gate och klockan hela tiden. Då blir det svårt att komma in i boken. Så sudoku eller en tidning som du lätt kan hoppa in och ut ur är perfekt!

  SvaraRadera
 3. Flygplatser är tråkiga men nödvändiga :) Som Freedomtravel skriver så går det ändå lite smidigare där det finns WiFi. Annars är flygplatser bara dyra och tråkiga enligt mig

  SvaraRadera

 4. After this brings up its clients get entertained well with its premium services, the Call Girls in Ballabhgarh, Faridabadis liable to increase the level of fun by its quality services dissimilar to get anywhere. So, let us forget everything and take pleasure in what you wait for a long time. Check our other Services...
  Call Girls in Bavla, Ahmedabad
  Call Girls in Bopal, Ahmedabad
  Call Girls in C.T.M,Ahmedabad Gujarat
  Call Girls in Chanakyapuri
  Call Girls in Chanakyapuri
  Call Girls in Chanakyapuri
  Call Girls in Chanakyapuri New Delhi

  SvaraRadera