Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Bra restauranger i London

Idag börjar en ny serie här hos Svenska Resebloggar där resebloggarna på denna portal ger er sina bästa tips till städer i Europa. Först ut är London och staden restauranger - följ denna lista nästa gång du besöker Englands huvudstad så kommer du inte bli besviken.

1. Rules


Rules är Londons äldsta restaurang och grundad 1798. Här serveras god engelsk mat, ja den finns och det är här du ska äta den. Rules ligger vid Covent Garden och detta är mer än ett restaurangbesök det är en hel upplevelse. Läs mer om när bloggen Bara Brittiskt besökte Rules här.


2. Hi Sushi Izakaya


Om du gillar sushi är detta ställe ett måste. Hi Sushi Izakaya ligger också vid Covent Garden. De erbjuder All you can eat men det finns ingen framdukat buffé utan du beställer från två olika menyer - en med varm japansk mat och en med olika typer av sushi. Bloggen Come Fly with Me besökte detta ställe under sitt senaste London besök.3. The Parcel Yard


Gömd på Kings Cross tågstation hittar du en utav Londons bästa pubar. Förr var detta stationens paketsortering och när stället gjordes om till pub behöll man inredningen med långa korridorer och glastak ned mot tågen. Här serveras öl i långa rader, frukost, lunch, sunday roast och allt däremellan. Bara Brittiskt besökte puben för något år sedan och blev inte besviken. 


4. Sarastro


Sarastro är en temarestaurang och inte vilket tema som helst, detta är en opera restaurang. En operasal som liknar ett slott, balkonger, röd sammet och en väldigt massa guld. Sarastro ligger på Drury Lane nära Covent Garden och serverar mycket fisk. Här besöker Fantasy Dining Sarastro.


5. The Spaniards Inn


Denna pub ligger i Hampstead i norra London, precis vid Hampstead Heath. Puben, med en historia  från 1585, har vunnit priser för sin mat och du kan välja om du vill sitta inne eller ute. Bara Brittiskt har skrivit om The Spaniards Inn här.


6.  Five Guys – burgers and fries


Kanske Londons bästa burgare? Kön ringlar lång men det är väl värt väntan skriver Lisa som besökte stället för ett tag sedan. Hon rekommenderar Bacon and cheese, all the way. Stället finns på lite olika ställen i London - här kan du se var.

 7.  Mad Hatters Afternoon Tea på Sanderson Hotel


Afternoon Tea med Alice i Underlandet tema. Ett ställe som går all in när det kommer till både mat och uppläggning, det är så fint att du har svårt att röra vid det och förstöra kreationerna. Sanderson Hotel ligger på Berners Street och bordsbokning är ett måste. Läs när Ladies Abroad besökte stället och se fina bilder.


8. The Dove


The Dove är en pub i Hammersmith, längs med Themsen som serverar riktigt god engelsk mat. En kvarts promenad från tunnelbanestationerna Hammersmith med en sagolik terrass och med Englands minsta bar. Läs mer om detta härliga ställe hos Bara Brittiskt.


Där har ni 8 toppentips till att äta i London. I nästa inlägg kommer ni få tips till att hitta riktigt bra hotell i staden som verkligen har hur många hotell som helst.

Vill du lägga till en restaurang? Fyll kommentarsfältet med fler tips!

2 kommentarer:

  1. Har varit i London flera gånger och alltid gått till The Spaniards Inn.

    SvaraRadera
  2. Jag missar aldrig den marockanska restaurangen Momo på Heddon Street. Ljuvligt gott!

    SvaraRadera