Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Nya resmålet som trendar - Iran


The Sheikh Lotfallah Mosque nära Naqsh-e Jahan Imam Square eller på svenska Shahmoskén, även Imammoskén i Esfahan. Moskén är världsarvsklassad och känd som en av världens vackraste. Foto: @ladiesabroad på instagram


I februari hölls den första internationella resekonferensen, International Travel and Hospitality Conference i Isfahan, Iran ett initiativ av regeringen som ska boosta investeringar i infrastruktur för turism, såsom flyglinjer och hotell. Iran med sina 19 UNESCO World Heritage Sites siktar på att fyrdubbla antalet turister till år 2025. 

Svenska bokningsbolag vittnar om att bokningarna till Iran har ökat, hela 97% bara i år enligt TicketLandet har under en tid varit relativt stängt för turister och det har bland annat varit svårt att få visum, men det håller på att ändras. Efter att de internationella sanktionerna mot landet lyftes i januari i år hoppas Iran nu på en tillströmning av turister. Nya flyglinjer startar och nya hotell etablerar sig eller hittar tillbaka.
– Iran är ett spännande land med rik historia, kultur och varierande natur som kan locka turister, säger Starkman Ahlstedt, informationschef på Ticket.

En svensk resebloggare som varit i Iran är Lena på Ladies Abroad som skriver om hur det är att resa självständigt i Iran och hon har även bloggat om flera utflyktsmål under kategorin Mellanöstern och Nordafrika/Iran på sin blogg. 

Några av Lenas bilder: Inga kommentarer:

Skicka en kommentar