Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Fuerteventura - populär ö som kombinerar strand och surfFunderar du på att resa till sol och bad i vinter? Kanarieöarna har solsäkert klimat året om och är ett populärt resmål för svenskar sedan årtionden tillbaka. Det är ett riktigt fyndläge för dig som vill resa nu i januari, februari och mars speciellt för den som kan åka någon annan tid än då skolorna har lov. Att resa till Kanarieöarna över jul har många svenskar gjort, och många svenskar vill resa till de spanska öarna utanför Afrikas kust även över påsk.

Kanarieöarna har så mycket mer att erbjuda än bilden av charter från Sällskapsresan, de sju öarna har blivit populärt bland de som vill ha en aktiv semester. Vill du kombinera sol och bad på en strand med surf, träning, cykel och vandring då har du hittat rätt. Du kan utforska öarna på egen hand eller med guide, flyga mellan öarna och kombinera aktiviteter så du får ut så mycket som möjligt av din semester.

Fuerteventura är den näst största av de sju olika öarna som ingår i Kanarieöarna, och är den ö som bara blir mer och mer populär, för sitt solsäkra klimat och för sina stränder och möjligheterna till en aktiv semester. Ön är den näst största och ligger mellan Lanzarote och Gran Canaria och kombinerar strand och surf med långa bilfria cykelbanor och vandringsstigar. Runt nästan hela ön finns miltals med stränder där du kan bada, sola eller surfa.

Surf och strand
Fuerteventura betyder stark vind och förutsättningarna för vindsurfing och kitesurfing är idealiska. Även vågsurfing och andra vattensporter som dykning och vattenskidor är populärt. De bästa surfställena finns i Corralejo och på västsidan.
Stränderna på Fuerteventura är både långa och breda så du kan vara säker på att hitta din favoritstrand. Prova på att surfa, det finns surfskolor för både vindsurfing, kitesurfing och vågsurfing.Vandring, löpning eller cykel – med eller utan guide 

Fuerteventura är till ytan bara lite större än Öland och har många långa vandringsstigar och cykelbanor. På sydöstra delen vid Las playitas finns flera mil bilfri cykelbana där många tränar cykel och rullskidor. Du behöver inte vara landsvägscyklist och ha cyklat Vätternrundan för att prova på, det finns guidade turer både med landsvägscykel och mountainbike. Att cykla med guide ger möjlighet att prova på och hitta rutter och är ett sätt att lära känna ön genom någon som bor där. Vill du hellre upptäcka ön själv utan guide går det också bra. Det finns cykelbanor, vägar och vandrings- och löpstigar så det räcker till alla och många hyr även bil för att ta sig runt mellan de olika stränderna och aktiviteterna.


Läs mer om när Johanna cyklade MTB på Fuerteventura i Oktober 2015. Foto: Johanna Westberg

Att resa till Fuerteventura tar sex timmar från Arlanda och trafikeras dagligen av flera stora charterbolag och även reguljärflyg. Du kan resa till Fuerteventura året om och att det bara skiljer en timme i tid gör det enkelt och bekvämt att resa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar