Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

En resa med Langley till Almirida Bay, Kreta

Sandra som skriver bloggen Blogg i Thailand fick chansen att åka på bloggresa tillsammans med Svenska Resebloggar och Langley Travel. Här kommer hennes reseberättlese från Almirida på Kreta.

Almirida, den lilla fiskebyn med sina 50 invånare. Folkbokförda sådana. Det tros dock bo cirka 200 personer här. Totalt. Några fåtal hotell, flertalet semesterbostäder och en bunt med butiker och mysiga tavernor. Två mindre stränder. Kan det bli mysigare?

Utsikten från balkongen. 


Poolen. 


Flygresan gick hur bra som helst. Med en beräknad restid på 3 h 45 min landar vi i paradiset. Flygplatsen i Chania är liten. Ingen passkontroll, ingen kö. Skönt. Den danska reseguiden från Langley visar oss vägen mot bussen som ska ta oss till resorten i Almirida. Vi kastar in väskorna under bussen, hälsar på vår reseguide Frida som även ger oss ett infoblad om vår kommande vecka på hotellet, samt varsin vattenflaska innan vi stiger på. Färden går bl.a. genom Chania och grannbyn Kalives. Efter en krokig sträcka på 2,2 mil är vi äntligen framme. Lycka.

Att hotellet är välbesökt är inte särskilt svårt att förstå, samt att flertalet av gästerna återkommer år efter år är inte heller konstigt. Jag har nog aldrig bott så bra själv, en underbar vecka med massor av sol, bad och underbar mat i toppklass. Allt från en helt fantastisk frukostbuffé med allt du kan tänka dig till trerätters middagar där saker som blåmusslor, lamm, svärdfisk, grillbuffé, friterad fetaost med jordgubbe och apelsin m.m. serverades. En smaksensation utöver det vanliga helt enkelt.Langley Resort Almirida Bay ligger inbäddat i en mysig olivlund, ca 300 m upp från havet. Förutom mysfaktorn och en gigantisk pool så erbjuder även hotellet egna tennisbanor, yogalektioner, uthyrning av cyklar och bilar. Barnklubb, utflykter för dykning, guidade vandringsturer m.m.

Ja, som ni förstår så finns det alltid något att göra i alla åldrar. Nere på stranden så finns även uthyrning av trampbåtar, kajaker och surfingbrädor mm. För övrigt så kände vi oss otroligt välkomna på hotellet. Personalen som är både svensk, norsk samt dansk talande var helt fantastisk och hjälpsam. Ett riktigt härligt gäng! En resort jag skulle rekommendera alla dagar i veckan.


Jag tackar Langley och Svenska Resebloggar för en oförglömlig resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar