Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Vad svenska resebloggare gör åt vädret


Sommaren 2015 går inte till historien som någon rekordsommar vad gäller vädret, åtminstone inte det som brukar räknas som bra väder. Men har det verkligen varit så illa?
Bland svenska resebloggare så har det hanterats och diskuterats lite olika, några har förstås rest mycket och fått sin beskärda del av sol och värme utomlands medan andra tagit saken i egna händer och hittat på aktiviteter som går att göra ändå. Och andra har inte brytt sig alls.
Pernilla jobbar, reser och tränar på precis som vanligt och bryr sig inte ett dugg om det regnar. Ungefär lika less på allt gnäll är explorista som kan konsten att njuta av regndroppar mot taket och blött gräs mellan tårna.
Mat och resebloggen tipsar om ett besök på Avesta Art, ett gammalt järnbruk fyllt av skulpturer, bild- och fotokonst, installationer och målningar. Väldigt mysigt ser det ut och något för hela familjen! Perfekt utflykt en regnig dag.
Bara brittiskt ger perspektiv på svenska sommaren med att det trots allt verkar regna ännu mer i Storbritannien, fyra av fem platser på regn-i-topp-listan ligger i Skottland, men Aktiva dagar var i Skottland på semester och prickade in jättefint väder!
Resefamiljen har rest både i vintras och ska iväg i höst igen och lever på det. Livet från den ljusa sidan har också varit utomlands och inspireras av träningsglädje som har hittat en strategi för att fånga både de soliga och de regniga dagarna och summa summarum kan vi säga att så värst dåligt har det väl inte varit trots allt, det hjälper åtminstone inte att klaga. Det är inte hur man har det utan hur man tar det!

1 kommentar:

  1. Dåligt väder kan även innefatta stekande sol om man reser med en bebis. Som i vårt fall då vi var i New York under juni/juli. Då behöver man undokka solen då den är som värst.
    www.svenskaresebloggen.wordpress.com

    SvaraRadera