Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Följ med på en bloggresa till London

Travelmania fick chansen att åka på bloggresa till London tillsammans med Svenska Resebloggar och Tune Hotels. Här kommer hennes reseberättelse.

Denna resa till London gjordes i samarbete med Tune Hotels där temat för resan var: Champagne holiday on a beer budget. Jag hade en budget på 150 £ att spendera och stannade två nätter.


Tune Hotels är en hotellkedja med konceptet att erbjuda en 5-stjärnig övernattning till ett lågt pris. Hotellen världen över ligger med strategiska lägen i stadskärnan och erbjuder fina rum till riktigt bra priser. Sedan väljer du själv att lägga till för; städning, handdukar och frukost. Detta gör att du inte behöver betala för mer än du faktiskt använder! Hotellen har ingen egen frukost men erbjuder rabatt på närliggande serveringar. De trevliga och fräscha rummen har allt du behöver för en weekend i London med helkaklade badrum, sköna sängar och ljus och stilren inredning.
Jag valde jag att bo i stadsdelen Paddington, just för det utmärkta utgångsläget till alla sevärdheter. Ett plus är naturligtvis Heathrow express som går till Paddington station på endast 15 min. Från stationen sedan har man en kortare promenad på ca 400 m till Tune Hotel, vilket gör att när du landat har du tagit dig till Paddington och checkat in under 30 min, och sedan är det fritt fram att göra London!


En weekend i London låter dyrt tycker många, men det behöver absolut inte vara så. Faktiskt så erbjuder denna storstad på fantastiska upplevelser som är gratis. Här kommer ett axplock vad staden har att erbjuda.

Hyde Park är en riktig oas mitt i storstadsvimlet. Här finner man lugn och ro och andas in doften av nyklippt gräs, blommor och hör och häpna hästskit. Trevligt avbrott från trafikens brus. Här finns lekytor, motionsslingor, hästridning, plats att njuta av solen, caféer, restauranger vatten och vacker trädgård.


Jag gillar att promenera, inte bara av ekonomiska skäl utan just för att uppleva lite utanför de största turiststråken. Ett måste om du är i London är att gå efter kanalerna i Little Venice. Det är likheten med Venedig som gett namn åt denna prunkande oas mitt i London. Här ligger husbåtarna på rad utsmyckade med vackra blommor i färggranna krukor. Little Venice är där Regents Canal och Grand Union Canal möts. Här finner du det riktigt pittoreska London!

Det är så mycket man vill uppleva när man är här men tiden är begränsad som vanligt, men jag var intresserad att se vad Notting Hill hade att erbjuda. Notting Hill lockar mängder av turister varje år och jag förstår varför. Här ljuder en skön stämning, avslappnad och hipp på samma gång. Lite som på "Söder"Doften från alla vattenpipor sprider sig över trottoarerna, och restauranger från alla världens hörn trängs med folket och de rökande männen. Här trängs trendiga barer och restauranger med butiker av alla de slag. En av stadens populäraste marknader finner du på Portobello Road.

Jag fick många tips av Tune Hotel på saker att göra och även restaurang och caféer. För dig som gillar mat från mellanöstern är Edgware Road en gata för dig. Här fick jag tips om den Libanesiske restaurangen Maroush var utsökt och riktigt prisvärd.


Buckingham Palace är en given sevärdhet. Det bjuds på show, välorganiserad vaktparad till tonerna från trummor och säckpipor.


En budget på 150 £ har gett mig massor av intryck och upplevelser och jag inser vad mycket man kan få för en mindre budget, det gäller bara att vidga sina vyer.

2 kommentarer:

  1. Var i London i våras. Älskar den staden :D

    SvaraRadera
  2. http://www.svenskaresebloggar.se/2017/03/valkommen-till-natverket-svenska.html

    SvaraRadera