Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Rapportering från en bloggresa till Murcia del 1

För en vecka sedan åkte Sanna Rosell på bloggresa till Murcia i Spanien. Resan var ett samarbete mellan Svenska Resebloggar och Spanska Turistbyrån. Här kommer hennes första rapportering från resan som ser fantastisk ut!

I en annan del av Spanien 


Ett okänt hörn i östra Spanien, i skuggan av jättelika Andalusien och utanför storstadstävlingen mellan Barcelona och Madrid. Där har vi Murcia, dit jag åkte på en bloggresa i samarbete med regionens turistorganisation. Jag kom hem med vackra vyer på näthinnan, goda eftersmaker på tungan och en och annan lerklump i örat.


Efter några dagar i Murcia förstår jag inte alls den där skuggplatsen. Här finns ju dessutom allt, inom kortare avstånd än andra delar av Spanien. På bloggresans fyra dagar njuter vi av stränder med guldgul sand, vandrar i naturen i parken Calblanques och paddlar kanot i sjön Mar Menor. Vi går omkring i regionens största städer Cartagena och Murcia och får både kultur, historia och fantastisk god mat och dryck. Dessutom badar vi i föryngrande underjordiskt vatten och ligger i lerpackade kokonger i kurorten Archena. Resan fick mig att upptäcka, eller snarare omvärdera, Murcias potential som turistdestination.

Jag åker därifrån glad, solbränd, mätt och sugen på att uppleva mer. Klumpen av lera jag hittar söndersmulad i örat får följa med hem som ett... intressant minne. Hur leran hamnade där och vilken ny funktion min vattenslang hemma kommer få, kan du läsa om i nästa inlägg. Idag bjuder jag på bilder från resan.

Del 2 från denna resa kan du läsa här imorgon.

1 kommentar: