Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Black Friday - årets rea

Vi har slutet av november, många har fått lön i veckan och det närmar sig årets största handelstid. I USA finns en tradition som kallas Black Friday som alltid inträffar fjärde helgen i november vilket också är dagen efter Thanksgiving. Det är årets största shopping och readag och det officiella startskottet på julhandeln. Det blir vanligare och vanligare att ge bort upplevelser i julklapp, när blir en resa årets julklapp?Det finns studier som visar att vi svenskar planerar och bokar vår resa långt i förväg och att vi använder internets sökmotorer för att hitta rätt. Tre av fyra bestämmer resmål mer än tre månader i förväg och tre av tio bestämmer sex månader eller mer i förväg. Mer än nio av tio bokar mer än en månad i förväg, inte så många spontanresor med andra ord.

Vi vet också att sökmotorerna, bloggarna och andra sociala media blir viktigare och viktigare för oss när vi ska välja resmål och många resebyråer har instagramkonton med inspirerande bilder. 

Apollos instagram, #throwbackholiday

Med bra planering i god tid är det också lättare att hitta bra priser på både resor och boende. Erbjudanden, boka-tidigt-rabatt, planering och åter planering är det som gäller och att läsa på bloggar om andras erfarenheter förstås!
På samma sätt som svenska resebloggar samlar resebloggar på samma sida så samlar CupoNation erbjudanden, till exempel kan du hitta att apollo harerbjudande för nya prenumeranter på sitt nyhetsbrev som får 500kr rabatt på bokning av resa! De har även Black Friday-special. Så oavsett om du ska shoppa en resa eller något annat så är nu på fredag en bra dag att hålla utkik efter bra priser. Någon vis person sa en gång, troligen med glimten I ögat, att ”You can’t buy happiness, but you can buy a plane ticket and that’s kind of the same thing”


Källor: swedavia, CupoNation.

2 kommentarer: