Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Veckans Spaning - Resfredag

Annika driver bloggen Resfredag, har besökt 45 länder och gör just nu en roadtrip i USA med sin familj. Vi hade turen att få träffa Annika och passade på att ställa några frågor;

Hej Annika, kan du berätta lite om dig själv?

Jag är 34 år, gift med Tobias, och mamma till 2 (snart 3) barn. Jag är uppvuxen i Karlskrona, men flyttade till Stockholm direkt efter studenten. Där varvade jag studier på juristlinjen med så många resor det gick att få till... Jag och familjen är precis nyinflyttade från Huddinge till Nynäshamn, där vi stortrivs med havet som granne. När jag inte hänger med familjen eller reser arbetar jag som förbundsjurist. Jag gillar att fota (och trots att jag inte har tränat på alldeles för länge ser jag mig fortfarande som en sådan som tränar.)

Hur kommer det sig att du började blogga och har du alltid bloggat om resor? Hur föddes Resfredag?

Jag började blogga i januari 2011. Vi planerade en längre vistelse i Thailand, och jag ville att familj och vänner skulle kunna följa våra äventyr på andra sidan jorden. Bloggen växte, och blev framröstad till en hedrande andraplats som "Bästa Thailandsbloggen" 2012 i Travel Blog Awards. När vi kom tillbaka till Sverige fortsatte jag blogga om mitt liv, och mina resor. Så småningom skapade jag konceptet "Resfredag" för att få ett återkommande tema om resor.
I början av 2014 bröt jag ut konceptet till en egen blogg, "Resfredag", som alltså bara handlar om resor: resor jag har gjort, resor jag planerar att göra, och resor jag gör. Jag bloggar fortfarande om vardagslivet på www.aniika.se 

Hur många timmar i veckan lägger du på din blogg?

Det varierar. Min plan är att skriva minst ett inlägg i veckan. Jag lägger minst ett par-tre timmar i veckan, det som tar mest tid är att fixa med alla foton.

Vad är roligast med att ha en reseblogg?

Det roligaste är att hitta likasinnade personer, att utbyta erfarenheter och tips med. Det är också tacksamt och givande att få feedback från läsarna.

Vad ser du för potential med nätverket Svenska Resebloggar?

The sky is the limit! Först och främst ser jag en fantastisk plattform för att att fortsätta bygga sitt kontaktnät, att få tips om grymma resor för att på så sätt inspireras och drömma sig bort. Men, jag ser också en chans till fina samarbeten med olika typer av företag.

Om du bara får välja ett resmål, vad tipsar du då om och varför?

Thailand, alltid Thailand. Varför? Det är ett fantastiskt resmål som passar alla åldrar. Thailändarna är vänliga och hjälpsamma, vädret är härligt, stränderna som tagna från paradiset, och maten smakar fantastiskt. Jag längtar ständigt tillbaka.

Slutligen, var reser du i sommar?

Sommaren började på bästa sätt, jag och min familj befinner oss på en tre veckor lång roadtrip i USA. Vi flög in till Los Angeles, har gjort Las Vegas, befinner oss nu i Utah, och ska i slutet av veckan vidare mot nya äventyr. En riktig drömresa med andra ord.

Tusen tack Annika för att du tog dig tid!

1 kommentar: