Sök inlägg hos alla svenska resebloggar:

Ett monument i Budapest

Jag var nyligen i Budapest. En stad som jag verkligen kan rekommendera. Vackra byggnader, promenadvänligt, många broar, fina parker, god mat och lägg dessutom till väldigt prisvärt. Vi var där i tre hela dagar och det var kanske i minsta laget men vi hann uppleva väldigt mycket!

Vi hann se Parlamentet, Slottet, Gellertberget, Margaretaön, Stadsparken, Hjältarnas torg, gå på en guidad food-tour och gå över Kedjebron. Men det som gjorde störst intryck på mig och som jag har svårt att släppa är monumentet The shoes on the Danube Bank. Ett 60-tal par skor står uppradade längs flodkanten för att påminna om de judar som under andra världskriget sköts just på denna plats. De stor uppradade längs med floden,sköts av fascisterna och kropparna föll i vattnet.

Även om det var en del turister vid detta monument som ligger intill Parlamentet så var det kusligt tyst och jag tror alla var tagna av ögonblicket. Med ens kröp detta krig väldigt nära.

För att läsa mer om min resa till Budapest kan du klcika på denna länk towis.se/budapest

/ Towe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar